"Газпром" праща руснаци в нова болница на Чирков

"Газпром" праща руснаци  в нова болница на Чирков | StandartNews.com

Здравноосигурителната каса на "Газпром" ще праща болни руснаци в нова болница на проф. Александър Чирков. Това става ясно от нарочно писмо на касата на руския нефтен гигант. Според него руските пациенти няма да бъдат пращани в Англия, Германия и Франция на лечение, а във Варна. Това ще се случи след построяването на новата болница, чието строителство започва през септември, съобщи сайтът Varna24.bg.

Клиниката ще бъде най-модерната не само за България, но и за Европа кардиоклиника, която ще се нарича Черноморска болница. Здравното заведение ще се разположи върху площ от 12 000 кв. м в морския град, от които 11 000 кв. м ще бъде застроената площ.

В болницата ще има отделение по диагностика на сърдечно-съдовите и белодробните заболявания, сектори за обща хирургия и за урология и ортопедия.

Предвижда се и откриването на модерно отделение за спешна помощ. С новата болница ще работи и българската здравноосигурителна каса.

В Черноморската болница се предвижда да работят около 150 души персонал - лекари, медицински сестри, помощен екип.
Капацитетът на болницата ще бъде за около 110 - 120 лежащо болни пациенти. "Надявам се да построим една болница, която няма да има подобна. Платихме 1,2 млн. евро само за проекта и плана, които бяха разработени в Щутгарт. Финансирането в размер на 44 млн. евро е осигурено от австрийска компания и го очакваме", каза проф. Чирков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай