17:45 ч.

30.09.17

1 мин.

0

0

0

ЕК обяви, че имаме пропуски в кандидатурата за агенцията по лекарствата

от редактор |

ЕК обяви, че имаме пропуски в кандидатурата за агенцията по лекарствата

Европейската комисия представи оценката си за кандидатурите на държавите от ЕС, които желаят да приемат европейските агенции по лекарствата и банковия надзор след преместването им от Лондон заради Брекзит, обяви БНР.


 


За кандидатурата на София Европейската комисия посочва, че има много пропуски в документацията. България не е посочила каква е честотата и продължителността на полетите от и до столицата ни, не се разбира и какви са възможностите за намиране на работа на място. В предложението не фигурира план за премахването на агенцията, нито цената, срещу която институцията ще използва предоставените помещения.


 


При представянето на българската кандидатура правителството е обявило готовност да строи собствена сграда на агенцията "София техпарк", без обаче да назовава бюджет. Не става ясно дали е осигурена и необходимата инфраструктура. Окончателното решение обаче ще бъде взето на съвета на ЕС през ноември.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент