Дойде ли лятото започват опашки при уролозите

Специалистите в „Централ Хоспитал" в Пловдив организират безплатни прегледи през юли

Дойде ли лятото започват опашки при уролозите | StandartNews.com

Екипът на отделението по урология в МБАЛ „Централ Хоспитал" в Пловдив организира безплатни консултации за пациентите през първата половина на юли.

С настъпване на летния сезон зачестяват посещенията по басейни, на море и планина, което при голяма част от хората води до обостряне на хроничните възпалителни процеси на пикочо-отделителната система, както и до появата на заболявания с невъзпалителен характер, мотивира кампанията д-р Десислава Гаджева. Тя поясни, че хроничните болести са цистит, пиелониефрит, простатит, а останалите включват стрес инконтиненцията, при която пациенти, по-често дами, се изпускат, когато кихат, кашлят и дори при ходене, както и ърдж инконтиненция, когато позивите за уриниране са през 30 минути. Те са толкова силни, че принуждават човек веднага да отиде до тоалетна.
„Проблемът на пациентите е, че свикват с тези симптоми и не търсят лечение, казват си: „Нещо съм се простудил!" или „Пих повече вода, а сега ще дежуря в тоалетната.", „От възрастта е, какво да се прави?".

По съвет на съседката някои провеждат лечение, като пият отвари от боровинки или мечо грозде, но всички са сигурни, че неблагополучието ще отмине след известно време. На практика става точно обратното – признаците се задълбочават и се стига до изпускане на урината", посочи лекарката.

Затова уролозите в „Централ Хоспитал" са решили да проведат кампания, като всеки пациент, който се нуждае, след прегледа ще бъде изследван.

По този начин своевременно ще се диагностицират възпалителните проблеми и случаите на свръхактивен пикочен мехур /СПМ/.

Откритите в начален етап, ще започнат лечение своевременно, а това е гаранция, че ще бъдат постигнати резултати. Д-р Гаджева заяви, че за лечението на СПМ вече има специфични лекарствени препарати, разработени в последните 15 години, защото проблемът е от голямо социално значение – една трета от жените в Европа страдат от неприятното заболяване, което води до физическа и психическа неустойчивост.

Всички, които желаят да се консултират с екипа от водещи специалисти в Южна България, трябва да си запазят час на тел: 0879/097-094. Направления от личните лекари не са необходими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай