Директорът на "Пирогов" подал оставка, Москов не я прие

Директорът на "Пирогов" подал оставка, Москов не я прие  | StandartNews.com

Оставка за 24 часа в "Пирогов"

Оставка за 24 часа хвърли директорът на "Пирогов" Стоян Миланов. Шефът на Спешния център подаде молбата си за напускане в сряда в здравното ведомство. В четвъртък сутринта обаче от "Пирогов" и от министерството на Москов отрекоха да има депозирана оставка. Едва в късния следобед Стоян Миланов и здравният министър признаха истината.

"Има оставка, но аз не я приемам, заставам категорично зад проф. Миланов, който ми е и приятел", заяви Москов пред "Пирогов".

"Молбата ми за напускане беше продукт на морален акт, тъй като много неща в болницата не са така, както искам да бъдат", обясни самият Миланов.

Здравният министър се зарече, че ще направи, каквото трябва, за да стане "Пирогов" по-добра болница. Най-големият проблем е с остарялата апаратура, обясниха Миланов и Москов. Междувременно обаче лекари зашушукаха, че оставката на директора на "Пирогов" била заради страхове да не го сполети съдбата на ген. Стоян Тонев.

"Нещата не са наред, дълговете се увеличиха главоломно в мандата на Стоян Миланов", заяви д-р Светлозар Сардовски, който преди работеше като инвазивен кардиолог в "Пирогов".

На 20 млн. лв. възлизат дълговете на болницата в момента, 10 млн. лв. от тях са просрочени, съобщи междувременно и Москов. Той обаче не каза, че в това има нещо нередно. Стоян Миланов беше назначен за директор на "Пирогов" от ГЕРБ по времето на Десислава Атанасова като здравен министър. Опит да го махне от поста му заради натрупаните дългове направи д-р Таня Андреева от БСП в последните дни на управлението си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай