Държавата осигурява линейка за Община Камено

Държавата осигурява линейка за Община Камено  | StandartNews.com

До 90 дни жителите на Общината ще могат да разчитат на адекватна бърза помощ

Община Камено ще има линейка на разположение до 90 дни. Това стана ясно днес след среща в София на кмета на Община Камено Жельо Вардунски с министъра на здравеопазването Петър Москов по повод проблема със Спешната помощ в общината. На разговора присъстваха и народните представители от ГЕРБ Семир Абу Мелих и Диана Йорданова.

Въпросът със Спешната помощ е изключително болезнен за местните хора. От няколко години Камено няма нито Спешен център, нито дори линейка. В случай на нужда се изпраща кола от Бургас, но поради разстоянието от 23 километра и лошото състояние на пътищата между населените места в община Камено, често медиците закъсняват и изходът е фатален.

Днес на срещата между Жельо Вардунски и министър Москов бяха разисквани всички параметри по организацията на линейките в Община Камено. Предстои уточняването на конкретни технически подробности.

Един от основните акценти в предизборната програма на Жельо Вардунски бе именно модерното здравеопазване в Общината.

"Това е първата ми важна стъпка в реализирането на предизборните ми обещания. Камено заслужава много по-добро бъдеще, аз ще го създам", каза още Жельо Вардунски, който бе избран за кмет на Община Камено на 1 ноември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай