Да си медсестра е отговорност

Да си медсестра е отговорност | StandartNews.com

Оставам, защото България заслужава, казва Таня Гецковска

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Лекарите до 40 г. и медсестрите до 35 г. се борят за по 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите в двете категории, са разработени съвместно с БЛС, Гражданска инициатива "Млади лекари за ново здравеопазване" и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.

Таня Гецковска е на 33 г., от Враца. Омъжена, с две деца. Тази година завършва с отличен 5,77 шести семестър във филиала на МУ-София в град Враца. Ето и нейните мотиви да избере професията на медицинска сестра.

Да си медицинска сестра е не просто професия, а призвание, отдаденост, отговорност - не само към болния, а и към неговото семейство и приятели. Затова съм направила този избор. Искам да остана в България, защото съм българка, майка на две деца, родени тук. Нека има и в родината ни професионалисти, обичащи работата си и можещи да положат най-добрите грижи за хората. Смятам, че ще съумея да се справя с предизвикателствата - като ниско заплащане, неблагоприятни условия на труд и прочее.

През годините на обучението ми съм се старала да науча всички новости и да овладея правилните техники. Да, ще се дразня от професионалните нередности и със знание ще покажа, че трябва да се работи правилно, а не - както е по-лесно. Ще съумея да се отнасям с уважение и респект както към членовете на медицинските екипи, така и към пациентите. Положената от мен клетва ще следвам вярно и морално-етичните принципи на професията ще бъдат мои устои.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай