Да съм медсестра е сбъдната мечта

Да съм медсестра е сбъдната мечта | StandartNews.com

Мисълта, че мога да направя болката по-поносима, ме вдъхновява, признава Салихе Аянска

Надпреварата за млад медик продължава с пълна сила. Mедсестрите до 35 г. се борят за по 3 едногодишни стипендии от 400 лева месечно. Инициативата е част от кампанията "Млад медик" на в. "Стандарт", която се провежда заедно с Министерство на здравеопазването, Българския лекарски съюз (БЛС) и Дарик радио. Критериите, по които ще се оценяват кандидатите, са разработени съвместно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ) и можете да ги видите на сайта ни - www.standartnews.com.

Салихе Аянска e на 22 г. Следва в 4-ти курс на специалност "Медицинска сестра" в МУ-София. Успехът й от предходните шест семестъра е отличен 5,70. А ето и мотивите й да избере именно тази професия.

Аз знам, че моето призвание е да бъда медицинска сестра. Моята единствена мечта от детството ми е била да мога да помагам на хората и като благодарност да виждам усмивки по лицата и щастие в очите им. Мисълта, че мога да направя болката по-поносима, че с една усмивка, малко внимание и загриженост, с една блага дума, мога да даря спокойствие и щастие на друг човек, ми дава сили, вдъхновение, стимул да бъда още по-добра - и като професионалист, и като човек. Аз вярвам, че мога да се изявя успешно с професията си. Чрез нея мога да покажа знанията и уменията като професионалист, а също така и нравствените ми ценности като човек.

Искам да остана да работя в България поне 4 г. след като завърша образованието си, защото знам, че има добри професионалисти, от които имам какво да получа като знания и умения, но имам какво и да дам за родината си. Вярвам, че всеки един от нас трябва да даде всичко от себе си, за да стане страната ни по-добро място за живот. Да избягам в чужбина не е решение на проблемите ми. Ще остана в България и ще се боря за общото благо, защото така съм възпитана и за мен така е правилно.

Знаейки предимствата и недостатъците на професията, избрах именно нея, без страх и колебание, защото знам, че мога да се справя с всичко. Знам, че да помагам е моето призвание и няма предизвикателство, което да може да ме изплаши.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай