10:55 ч.

16.05.18

2 мин.

0

6

0

Борисов към Ананиев: Реформирайте, направете така, че в болницата във Враца да си получат заплатите!

от редактор |

Борисов към Ананиев: Реформирайте, направете така, че в болницата във Враца да си получат заплатите!

Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може с над 450 млн. сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. да отидат за здравеопазване и сестри и санитари да ми се казва, че не са получавали заплати.
Това каза премиерът Бойко Борисов на здравният министър Кирил Ананиев преди заседанието на Министерски съвет във връзка с недоволството на лекарите от болницата във Враца, които целиха с яйца зам.-здравният министър Жени Начева, предаде Канал 3.


Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни... тази година на НЗОК колко увеличихме пътеките, попита Борисов.


От своя страна здравният министър Кирил Ананиев обясни, че общото увеличение на бюджета на НЗОК е с 407 млн. повече от миналата година, но добави, че две болници систематично са водени към фалит повече от 13 години


Борисов разпореди да бъдат стабилизирани болниците. „Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората", подчерта Борисов.


Ананиев каза, че парите си ги получавали, но имат запори. „Вдигаме запорите само и само да функционират и пак са недоволни", допълни Ананиев.


„И на теб от февруари да ти спрем заплатата и ти ще си недоволен, оправете този проблем", разпореди още Борисов.


Той заяви още, че вината е в тези, които са ги довели болниците до тук и че има задържани, обвинени, включително представители от ГЕРБ. „Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града", каза още Борисов.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:50 · 16.05.2018
БОКО,НАЛИ КАЗВАШ СИ СЕ УЧИЛ ОТ ТАТО, КАК ГО ПРАВЕШЕ ТАТО ИЛИ СЕГА ПЪРВО ОСИГУРЯВАМЕ КРАЖБИТЕ МА МОСКОВ,ЦИ,ДЯНКОВ,ЦИ,Т.Е. НА БЛАГО ГЕРБЕРСКО,ЗА РАЗЛИКА ОТ СОЦА.
Потребител · 13:47 · 16.05.2018
АКО НЕ - ДА ПРОМЕНЯТ КОНСТИТУЦИОННОТО ПРАВО НА ЗДРАВЕ. И ТИ ДА ОСТАНЕ КАТО ЖИВОТА НА ДАВЕЩИТЕ СЕ Е В РЪЦЕТЕ НА САМИТЕ ДАВЕЩИ СЕ,А НЕ ДА ЛЪЖЕМ И НАРОДА СИ И СВЕТА.
Потребител · 13:45 · 16.05.2018
ДА,СТАРАТА СИСТЕМА ПРИ СОЦА.АКО И В НОВАТА НИКОНСТИТУЦИЯ ПИШЕ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА СЕ ГРИЖИ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАРОДА ДА ГО ОДЪРЖАВИ.
пациент · 12:41 · 16.05.2018
"Държавата никога в историята си не е отделяла такива пари за здравеопазването. И те да са недоволни... "
ББ
Извод : - Старота система на здравеопазване осигуряваше по-добро здравеопазване за по-малко пари !
Потребител · 12:07 · 16.05.2018
Kakvo nahalstvo debeloo4ie nischto ne napredva stiga laji i piari gerber bkp stiga ste se pidigravali s bg narod
Ха · 11:25 · 16.05.2018
Доволните искат недоволните да спрат да ги замерят с яйца, щото им пречат да си ядат хайвера.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент