Болница Токуда черпи пациентите с "Девин"

Болница Токуда черпи пациентите с "Девин" | StandartNews.com

Кампанията за здравословната хидратация ще върви през летните месеци

През летните месеци пациентите на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда в София ще могат да се възползват от безплатна минерална и изворна вода в рамките на кампания за здравословната хидратация, която се провежда в партньорство с лидера на пазара на бутилирани води в България –ДЕВИН ЕАД. Инициативата е специално създадена съвместно с водещи специалисти от Болница Токуда и има за цел да насърчи приема на вода сред пациентите, както и да допринесе за тяхното здраве, тонус, профилактика и възстановяване по време на престоя им в болничното заведение.
През месеците юни, юли и август, всеки хоспитализиран пациент ще получи минерална вода DEVIN от 1.5 л, както и образователни брошури за ролята на водата за човешкото тяло. За жените, настанени в Отделението по акушерство и гинекология, ще бъде осигурена DEVIN Изворна от 1.5 л, а за децата в Педиатричното отделение - изворна вода DEVIN mini, която е създадена специално за малчуганите и се отличава с цветни и забавни етикети. Заедно с водата, пациентите ще получават и съвети за здравословната хидратация и необходимия прием на вода през деня, в съответствие с техните индивидуални нужди и потребности.
„Приемът на достатъчно количество вода е едно от най-важните условия при профилактиката на бъбречни заболявания, за поддържане на добрия тонус и при възстановителния процес след оперативни интервенции. Радваме се, че в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда имаме възможността да осъществим тази кампания като един добър пример, и напомняне за редовна хидратация и изграждане на здравословни навици." -коментира д-р Калоян Давидов, началник отделение по Урология, медицински директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда.
Водата е жизненоважна за правилното функциониране на човешкото тяло. Тя е отговорна за всички процеси в организма, включително за правилната обмяна на веществата. Ето защо добрата хидратация спомага за общото ни здравословно състояние. Необходима е за поддържането на телесната температура, физическата и умствена активност, запазването на добрия външен вид и здраве, възстановяването след оперативно лечение или вирусни заболявания и др. Водата ни зарежда с енергия и сили, повишава настроението и устойчивостта на организма.
Близо 75% от човешкото тяло е вода: за мозъка този процент е 73%, а за кръвта – 92%. Затова недостатъчната хидратация може да предизвика главоболие, променливо настроение, затруднено запомняне, болки в мускулите, умора и отпадналост.
От друга страна, достатъчният прием на вода през деня оказва ползотворно влияние върху цялостното състояние на организма, допринася за тонуса, енергията и издържливостта на тялото, както и за еластичността на кожата, косата и ноктите, правилния метаболизъм и поддържането на оптимално тегло.
Потребностите на организма от вода са индивидуални за различните хора, но за да сме здрави, енергични и в добра форма, специалистите съветват да приемаме поне 1.5 – 2 литра на ден. През лятото това количество може да се увеличи, тъй като горещите температури предизвикват допълнителен разход във водния баланс на организма. За да се възстанови е необходимо да компенсираме загубата на течности с допълнително количество вода, която е изцяло натурален продукт с доказани ползи за здравето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай