Болничен шеф се похвали, че е на плюс, чака смяната си

Болничен шеф се похвали, че е на плюс, чака смяната си | StandartNews.com

Благоевград. Изпълнителният директор на МБАЛ – Благоевград д-р Владимир Пандев се похвали, че оставя болницата на печалба. Въпреки това, той призна, че очаква веднага след Нова година да бъде отстранен от поста. Негов наследник почти сигурно ще е досегашният шеф на АГО д-р Огнян Митев.

"На среща в здравното министерство ми стана ясно, че рокадата е неизбежна", каза Пандев. Тогава се появили две дами, които му казали, че трябва да разпише документите за освобождаването си от поста. "За мен това беше безобразно поведение, нищо не подписах, станах и си излязох", каза още болничният шеф.

Никой не се е поинтересувал от финансовите резултати на лечебното заведение. Той призна, че неговото назначение също е било политическо, но бе категоричен, че през последната година екипът му е работил здраво за изправянето на крак на най-голямото лечебно заведение в Пиринско, а финансовите резултати потвърждават това.

„Към месец ноември дружеството е на печалба от 566 000 лв., като към фирма доставчик на гориво сме платили сума в размер на 230 000 лв. над главницата, което означава че печалбата на дружеството щеше да е 800 000 лв.", каза доктор Пандев.

Директорът на лечебното заведение добави още, че през 2014 година с 20% са увеличени заплатите на работещите в МБАЛ, извършен е ремонт в 7 отделения и като цяло са намалени с 800 000 лв. задълженията на болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай