Безплатни прегледи за рак на простатата в 7 болници - Здравеопазване - Стандарт Нюз


16:05 ч.

03.11.17

1 мин.

0

0

0

Безплатни прегледи за рак на простатата в 7 болници

от редактор |

Безплатни прегледи за рак на простатата в 7 болници

Седем болници в София ще извършват безплатни прегледи за рак на простатата до края на месеца, информира БНР. Ноември е обявен за Световен месец в борбата с този вид заболяване. Засегнати от него са 15-20% от българските мъже след 40-годишна възраст, съобщи проф. Петър Панчев, началник на Отделението по онкоурология в Александровската болница.


Специалистите предупреждават, че най-рисков фактор за заболяването е възрастта. В по-развитите индустриални страни то се среща по-често. За лечението му универсална рецепта няма, а премахването на простатата при достигане на рисковата възраст не изключва появата на карцином на по-късен етап, казват специалистите. Те обединяват усилията си за ранна диагностика на болестта и затова през този месец безплатни прегледи ще се извършат в седем болници в София: Първа, Четвърта, Пета градска, Александровска, "Света Анна", Военномедицинската академия, както и в Университетската болница за активно лечение по онкология.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент