Бабини лекове за настинка и грип

Бабини лекове за настинка и грип | StandartNews.com

Въпреки че времето напоследък е благосклонно и ни радва с високи температури, все още продължава да е сезон на настинките и грипа. А срещу тях понякога много ефикасни се оказват народната медицина и бабините лекове. Разбира се, ако оплакванията ви не отминават за нормалното време, непременно потърсете лекарска помощ. Ако обаче искате да помогнете за оздравяването си, ето и някои от народните рецепти.

Ако ви болят ушите или ви мъчи синузит, напълнете памучен чорап с една чаена чаша морска сол, след което го завържете. Сложете тигана на котлона, а него го включете на умерена температура. Вземете чорапа и го сложете на тигана, за да го стоплите. Дръжте го така в продължение на 6-7 минути. След това премахнете чорапа от котлона и го сложете върху засегнатото място. Наличието на минерали в солта, в съчетание със затоплянето на организма, ще помогне за намаляване на болката по един естествен начин.

Когато досадната хрема ви измъчва, не бързайте да бягате до аптеката, а опитайте домашни капки за нос. С лук може да си приготвите капки за нос, които са изключително ефективни. Вдишвайте директно изпаренията от лука, като предварително го настържете на ситно ренде. Добавете и малко вода или зехтин за да разредите концентрата.
Ако разтворите морска сол в топла вода, ще получите физиологичен разтвор, който също много ефективно помага срещу запушения нос.

Ако ви втриса, потопете краката си в леген с гореща вода. Можете да разтворите и морска сол във водата, тъй като тя съдържа много минерали. Старите хора от едно време са ползвали морската сол точно по този начин.

Ако кашляте силно, пробвайте да облекчите страданията си с небет шекер. Самия небет шекер не е лекарствено средство и не бива да се възприема като такова, но благоприятния му ефект при лечение на дихателни проблеми няма как да бъде отречен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай