Сбогом, пърхот, с малко оцет

 Сбогом, пърхот, с малко оцет | StandartNews.com

Кисел компрес помага при слънчево изгаряне и цицини

Налейте малко във ваната за сияен тен

Противно на общоприетото схващане, оцетът не може да ви помогне да се отървете от излишните килца. Но пък може да ви дари с красиво излъчване като цяло. Оцетът е чудесен помощник в предотвратяването на появата на акне. С негова помощ например можете да "консервирате" маникюра си. Но това е само едно от преимуществата му, пише prevention.com. Вижте за какво още може да ви е от полза ябълковия оцет в грижата за блестящ външен вид - от бързо лечение на натъртвания до стягане и тонизиране на кожата.

Кадифена кожа

Добавете ябълков оцет към топлата вода във ваната и се накиснете в нея в продължение на 15 минути. Тъй като нивото на PH на ябълковия оцет е подобно на това на външния киселинен защитен слой на кожата ви, това ще помогне да се възстанови нейния естествен баланс.

Facial Toner

Смесете 1 с. л. ябълков оцет с две чаши вода. С тази смес навлажнете памучен тампон и нанесете върху чиста и суха кожа на лицето. Не е нужно да изплаквате след това, защото ароматът ще се разнесе бързо. Ябълковият оцет ще стимулира циркулацията на кръвта в тази област и ще спомогне за минимизиране на разширените пори.

Изплакнете косата

Смесете 2 с. л. ябълков оцет и една чаша вода и използвайте сместа за да подхраните косата след измиване. След процедурата изплакнете косата обилно с вода и нанесете лек балсам. Киселината в ябълковия оцет ще направи косата ви здрава и блестяща.

Помощ срещу лъчите

Смесете половин чаша ябълков оцет и 4 чаши вода. Навлажнете хавлиена кърпа с получената смес и внимателно третирайте с нея изгорялата от слънцето кожа. Ябълковият оцет спомага за възстановяване на баланса на PH на кожата ви, ускорява изцелението й от щетите на жаркото слънце и предотвратява появата на мехури.

Лек за подутини

Навлажнете памучен тампон с неразреден ябълков оцет и прокарайте през проблемната област. Ако положението с подутините е доста тежко, първо, сложете тънък слой мед върху тях за 5 минути и после третирайте с оцета. Противовъзпалителните свойства на ябълковия оцет успокояват раздразнената кожа. Освен това оцетната киселина омекотява кожата ви и помага на подкожните косъмчета да растат по-бързо и лесно.

Вместо шампоан

Смесете равни части ябълков оцет и вода и нанесете от тази смес върху скалпа ви с масажни движения преди да използвате шампоан. Може също така да сложите 1 ч. л. в тубичката ви със шампоан и така да се избавите от досадния пърхот. Ябълковият оцет има естествени противогъбични свойства за борба с пърхота. Плюс това той регулира нивото на PH на кожата на скалпа и така предотвратява повторната му поява.

Срещу натъртване

Сложете неразреден ябълков оцет върху памучен тампон, който закрепете с бинт на пострадалото място. Останете така за 1 час. За по-сериозни охлузвания след третирането с оцета нанесете и крем от арника. Ябълковият оцет има уникални противовъзпалителни свойства и действа като мехлем на наранената кожа. А киселината му спомага доброто кръвообращение в засегнатата зона и така води до бързо изцеление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай