11:26 ч.

28.09.15

1 мин.

1112

1

0

457 000 деца ще се хранят с плодове в училище

от Калина Александрова |

457 000 деца ще се хранят с плодове в училище
Снимка: Стандарт

457 000 деца ще се хранят здравословно след заявено участие в схемата „Училищен плод" за учебната 2015/2016 г. Общият брой учебни заведения, поискали да се включат, е близо 3 450.


На 23 септември приключи приемът на заявления за участие в схемата „Училищен плод" за учебната 2015/2016 г, пише Нова ТВ.


За сравнение, от предходната кампания за учебната 2014/2015 година към момента са изплатени 98% от предвидените по схемата европейски средства. Общият бюджет по схемата за тази учебна година е почти 14 милиона лева, потвърждават от Министерството на земеделието и храните.


В България „Училищен плод" се прилага за шеста поредна година, като се наблюдава голям интерес от страна на учебните заведения и увеличаване броя на подпомогнатите деца с всяка изминала кампания.


Плодовете и зеленчуците, които ще се раздават на децата от началото на ноември месец, с изключение на цитрусовите и бананите, ще се набавят чрез местни покупки и/или от местните пазари. Целта на тази промяна в наредбата е да бъдат стимулирани българските производители.


Децата ще получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Качеството, както и грамажът им се проверяват от ДФ „Земеделие" и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:05 · 28.09.2015
БЪЛГАРИНЪТ ИДВА ОТ ПЕРСИЯ ДНЕШЕН ИРАН ВЪВ ПЕРСИЙСКА АРМИЯ Е ИМАЛО АФРИКАНЦИ ЗАТОВА СЕГА СЕ РАЖДАТ ЧЕРНИ БЪЛГАРИ
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент