10:05 ч.

29.12.17

2 мин.

0

1

0

3-годишна красавица от Банско се нуждае от подкрепа, за да има безгрижно детство

от редактор |

3-годишна красавица от Банско се нуждае от подкрепа, за да има безгрижно детство

Синеока красавица от Банско се нуждае от подкрепа, за да има безгрижно детство. След броени месеци Мартина Танева ще навърши 4 години, а вече проявява огромна борбеност и силен дух в голяма битка.


Ходенето по мъките за семейството й започнало на 7 септември, когато детето поглъща желатинова капсула и получава респираторен и сърдечен арест.


След реанимация в спешния център в Разлог, дишането и сърдечната дейност са възстановени и Марти е транспортирана по спешност в Пирогов в кома, а след това изпада във вегетативно състояние. Направеният ядрено-магнитен резонанс показва наличие на данни за хипоксична енцефалопатия.Един месец по-късно детето постъпва в болница в Турция, където остава два месеца. Там се извършва операция за поставяне на специален шънт. Назначена е и физиотерапия.


Лекарите дават надежда за значително възстановяване на Мартина, но е необходима специализирана интензивна рехабилитация. През ноември детето беше хоспитализирано в клиника в Израел, където се провеждат интензивни терапии за неговото възстановяване. Стойността на едномесечното лечение е 70 000 лв., а сумата е непосилна за семейството на Марти.


Родителите забелязват изключителен напредък и подобрение на състоянието й. „Храни се чрез сонда през корема, но вече започна да яде през устата. Преди беше с празен и блуждаещ поглед, а вече започна да фокусира. Трудно, но когато й кажем да вдигне ръка, започва да се опитва. Вече започна да комуникира с очи, задържа сама глава и следи гласа ми", разказа майката Катерина Танева.


„Мартина е изключително борбено дете. Много е любвеобилна – всеки можеше да гушне и да му каже, че го обича. Толкова любов раздаде... Дано да се върне! Аз вярвам в дъщеря си. Тя няма да се примири да бъде в това състояние", надява се майката.


„Вярвам, че всичко ще приключи благоприятно и ще остане само един лош сън. Надявам се скоро пак да чуя най -прекрасните слова: „Мамо, обичам те". Вие мили хора сте тези, които храните душите и сърцата ни с много топлина, оптимизъм и вяра, да продължим да се справяме смело колкото и да е трудно сега", обръща се Катерина Танева към всички хора с добри сърца.


За да помогнете на Марти в трудната битка, можете да го направите чрез:


DMS MARTINA 17777


СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ:
Катерина Костадинова Танева /майка/
BG96BUIB78371039070002 СиБанк


За повече информация, можете да се свържете с майката на Марти чрез Facebook. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

ANTIFA · 11:51 · 29.12.2017
ФАШИСТИТЕ ДЕТО СЕ ПРАВЯТ ЧЕ ИМ ПУКА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ТЕ СЕГА ДА ДАРЯТ ПАРИ КЪДЕ ПАК СЕ СКРИХА ТЕХНИТЕ МАЙКИ ФАШИСКОКУРВЕНСКИ ДА ЕБАААА
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент