Започва процесът срещу жената, прегазила с джипа си полицай в Пловдив

Започва процесът срещу жената, прегазила с джипа си полицай в Пловдив | StandartNews.com

Съдебният процес срещу жената, която прегази с джипа си полицай в Пловдив, започва днес в Окръжния съд в града под тепетата.

На 13 май, миналата година, 40-годишната Катя Лерца по непредпазливост причини смъртта на 36-годишния пътен полицай Делян Палазов, баща на две деца. Мъжът загина при тежък инцидент до парк "Лаута" в града при изпълнение на служебните си задължения да осигури нормалното придвижване на автомобилите по време на големия Народен събор в Пловдив. Униформеният давал знак на автомобил да спре, но движилият се зад него джип, управляван от Катя Лерца, направил рязка маневра и го ударил.

На разпоредително заседание по делото, което се проведе през декември, защитата на обвиняемата беше поета от сина на топ адвоката Марин Марковски – Димитър Марковски. Тогава той подчерта, че неговата подзащитничка признава фактите по делото, но не и вината си.

Предвиденото в Закона наказание за престъплението, извършено от 40-годишната Катя Лерца предвижда от 2 до 6 години затвор, които обаче могат да бъдат редуцирани с една трета заради признаването на вина и съкратеното съдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай