Закопчаха зетя на Фатик за рекет

Закопчаха зетя на Фатик за рекет | StandartNews.com

Дениз Тюркмен опитал да присвои имот в "Люлин"

Зетят на Филип Найденов-Фатик - Денис Тюркмен, бе закопчан за рекет при спецакция на полицията в София, съобщиха от МВР. Заедно с него в ареста е и близкият му авер Мирослав Кръстев - Мишо. Двамата са обвинени, че са притискали 40-годишен мъж и го карали със заплахи да прехвърли имот в столичния квартал "Люлин". Софийският районен съд им е наложил постоянна мярка "задържане под стража", съобщиха от полицията.

Тюркмен е съпруг на сестрата на Фатик Милтен. Роден е в Грузия, но е гражданин на Словения и Сиера Леоне. Истинското му име е Дмитрий Юревич Цхондрия. Притежава богата криминална биография, многократно е арестуван за различни престъпления. Имаше 10-годишна забрана да влиза в България заради заплаха за националната сигурност, но тя изтече през 2011 г. В края на 2009 г. Тюркмен бе хванат при опит за незаконно влизане в страната на гара Свиленград и екстрадиран във Франция, откъдето го издирваха за кражби на коли, незаконно оръжие и други престъпления. Преди малко повече от година при катастрофа в София загина синът на Тюркмен Исмет.

Другият арестуван Мирослав Кръстев е известен с това, че през 1994 г. бе отвлечен по поръчка на покойния Иван Тодоров-Доктора, но след това Кръстев обяви пред съда, че Доктора не го е похитил. Твърди се, че Кръстев е извънбрачен син на тъста на Фатик Исмет Шабан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай