Захариева обсъжда последиците с британския комисар

Захариева обсъжда последиците с британския комисар  | StandartNews.com

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева в четвъртък ще е на посещение в Европейската комисия. В Брюксел Захариева има планирана среща с латвийския европейски комисар, за когото вече бе обявено, че ще наследи подалия оставка британски комисар Джонатан Хил.

Макар визитата на Захариева в ЕК да е планирана още преди резултатите от британския референдум да доведат до сериозна политическа и финансова криза, очаква се българският правосъден министър да обсъди последиците за България от Брекзит, още повече че нейният формален домакин - вицепрезидентът на Комисията Валдис Домбровскис, отговаря за единната валута. След като Джонатан Хил подаде оставка като комисар по финансовата стабилност, финансови услуги и капиталови пазари, неговият "портфейл" се поема от бившия латвийски премиер Домбровскис.

До момента от Министерство на правосъдието официално не са съобщили за темите на визитата на Екатерина Захариева в Брюксел на 30 юни. Забавянето вероятно е и заради очакваната реакция около ситуацията с Брекзит, коментират запознати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай