„Задържане под стража“ за граничните полицаи от Аерогара "София"

„Задържане под стража“ за граничните полицаи от Аерогара "София" | StandartNews.com

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди наложените на първа инстанция мерки за неотклонение „Задържане под стража" на двамата гранични полицаи от Аерогара "София" и двамата граждани на Бангладеш, задържани на 25 май 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност" на МВР и Специализираната прокуратура. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

На 26 май 2017 г. на четиримата бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група и незаконно превеждане на чужди граждани през държавната граница на България. Двамата гранични полицаи бяха обвинени и за подкуп. Отчитайки събраните доказателства, тежестта на престъпленията и опасността обвинените да се укрият или да извършат друго престъпление, Специализираният наказателен съд определи най-тежката мярка за неотклонение на четиримата. Определението бе обжалвано.

Апелативният специализиран наказателен съд прие изцяло тезата на Апелативна специализирана прокуратура, че решението на първата съдебна инстанция от 26 май 2017 г. е правилно и законосъобразно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай