Забрана до живот за посещение на футболен мач предвижда новият Закон за футболното хулиганство

Забрана до живот за посещение на футболен мач предвижда новият Закон за футболното хулиганство | StandartNews.com

13 конкретни точки в чл. 21 на новия Закон за футболното хулиганство ще определят какво точно означава футболен хулиган. Това заяви в интервю за Дарик радио бившият кмет на Пловдив и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Славчо Атанасов.

Законът за футболното хулиганство ще бъде готов до два месеца, уточни още Атанасов.

В него се налагат толкова много промени, че реално това ще бъде един абсолютно нов закон, в който ще са взаимствани най-добрите законодателни практики от Испания, Англия, Италия и Холандия.

По думите на Атанасов в него ще бъдат упоменати конкретно ангажиментите на всяка една институция, тъй като общата безотговорност е най-големият проблем в момента в България.

Законодателните промени предвиждат и тежки наказания за нарушителите - арест до 25 денонощия, големи парични глоби, подписки в районните управления на МВР, полагане на принудителен обществено полезен труд до 80 часа.

При инциденти като този на 18 април, при който бе тежко ранена полицайка на дербито ЦСКА-Левски, на задържаните ще им бъде наложена забрана до живот да посещават спортни събития.

"Ако Законът бъде приет, ще се наказват дори феновете, които прескачат оградата и преминаването в друг сектор", коментира още пред Дарик Славчо Атанасов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай