13:00 ч.

03.10.17

1 мин.

0

0

0

ВСС се готви за нов избор на председател на ВАС

от редактор |

ВСС се готви за нов избор на председател на ВАС

Трябва да има прегласуване за председател на Върховния административен съд /ВАС/ от новия състав на Висшия съдебен съвет /ВСС/. Това заяви Боян Магдалинчев, след като се закле като член на новия ВСС, цитиран от "Канал 3".


На 11 септември 2017 г. пленумът на ВСС избра за председател на ВАС Георги Чолаков. Неговата кандидатура бе предложена на държавния глава Румен Радев за утвърждаване. Очаква се, че той ще върне тази кандидатура.


Според Магдалинчев най-вероятно ще има нов избор за председател на Върховния административен съд. „Нека да излезе указът на държавния глава. В закона има алинея, която е разписала, че когато президентът върне предложението на ВСС и няма повторно предложение, се върви по общата процедура", каза магистратът.


Той изрази надежда, че новият ВСС ще работи спокойно и няма да има конфронтация, защото тя не е от полза нито на гражданите, нито на съдебната система. „Напрежението не е продуктивно в работата на ВСС. Има доста въпроси за разрешаване в рамките на този съвет", заяви Магдалинчев.


На същото мнение е и неговият колега Севдалин Мавров, който дълги години бе наказателен съдия.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент