Волен отърва миенето срещу 25% от заплатата

Волен отърва миенето срещу 25% от заплатата | StandartNews.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще забрави за 25 на сто от заплатата си през следващите две години. Парите от месечното му възнаграждение в парламента ще отиват в държавната хазна заради хулиганските му прояви. Причината е присъдената на Сидеров пробация от две години. През това време той ще трябва да се регистрира по настоящ адрес два пъти седмично и да се среща с пробационен служител. Това реши Софийски градски съд (СГС), който определи общо наказание за вече петте присъди за хулиганство на политическия лидер, по които той се споразумя с прокуратурата предните месеци.

С това решение лидерът на "Атака" се спаси от чистенето на паметници в София за една година, каквото гласеше едно от споразуменията. Присъдата му все още не е окончателна и може да се обжалва пред Софийски апелативен съд (САС). Сидеров се призна за виновен за изблиците си по време на скандалния полет до Варна в началото на 2014 г., за нахлуването в НАТФИЗ в нощта на местните избори през ноември, както и за скандала на празника в Батак през 2013 г. Желанието на прокуратурата бе националистът да получи по-тежко наказание - пробация от три години. Съдът обаче отхвърли искането с критика към държавното обвинение, че ако е искала по-тежки последици, е можела да го направи при сключване на споразуменията с подсъдимия. "Прокуратурата е можела да се споразумее с подсъдимия за пробация за три години, вместо да иска съдът да я налага при кумулиране на наказанията на Сидеров", напомни съдия Мариян Марков.

"Надявам се Брюксел най-после да бъде доволен, че има осъден политик", коментира след съдебното заседание самият Сидеров и помоли медиите да предадат новината в ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай