Внесоха обвинителен акт срещу граничаря, прегазил бебе

Внесоха обвинителен акт срещу граничаря, прегазил бебе | StandartNews.com

Бургас. Окръжна прокуратура - Бургас, внесе в Окръжен съд - Бургас, обвинителен акт срещу Костадин Стоянов, за убийството на 11-месечната Красимира Кънева от с. Крушевец, съобщиха от прокуратурата.

Стоянов е обвинен за това, че на 10.09.2014 г., около 09,00ч. часа, в село Крушевец, обл. Бургаска, с управлявания от него автомобил е навлязъл на тротоара и е причинил смъртта на намиращата се в детска количка Красимира.

Стоянов е управлявал автомобила в пияно състояние и след употреба на канабис, в нарушение на Закона за движение по пътищата. Това е установено от направените химически, токсикохимична и биологична експертизи.

При разследването са разпитани 26 свидетели на престъплението, направени за са 4 съдебно-медицински, 2 химически, биологична и физико-химична експертизи за установяване на причините за смъртта на 11 месечното дете.

Обвиняемият Стоянов е служител в системата на правоохранителните органи и това квалифицира деянието му като особено тежък случай. Костадин Стоянов към момента е с мярка за неотклонение"Домашен арест".

11-месечната Красимира загина на 10 септември сутринта, след като детската й количка бе пометена от автомобила на Стоянов. Колата се качи на трортоара и притисна количката към стена, отнемайки живота на детето. Веднага след инцидента Костадин Стоянов бе задържан под стража, но по-късно съдът промени мярката му и го остави под домашен арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай