Вложители в КТБ: Адвокат на Василев разграбва банката

Вложители в КТБ: Адвокат на Василев разграбва банката | StandartNews.com

София. Парадоксалното е, че тази битка я водим не срещу друг, а срещу БНБ в лицето на нейния гуверньор – г-н Иван Искров. Не по – малко парадоксален е факта, че уж на наша страна са всички институции и отделни политически лидери, както и акционерите в КТБ , но до ден днешен ние не можем да разполагаме с парите си, хората не могат да получат заплати, пенсии, финансиране на бизнеса си. Това пишат в своя официална декларация от комитета на вложителите на КТБ, съобщава агенция "Пик".

Ето и открито писмо до медиите:

Чрез тази декларация искаме да зададем в публичното пространство няколко конкретни въпроса :

Г-н Искров , защо след като се криете от всички участвщи в операцията по спасяването на КТБ продължавате да стоите на поста си, а не подадете оставка ?!?

-След неадекватното изказване на служебният премиер проф. Близнашки, се обръщаме към финансовия министър г-н Порожанов, който към днешния ден демонстрира добра воля :

-Господин Порожанов изпратихме молба за среща с вас до края на работната седмица – кога ще имате възможност да се срещнем?

-В контекстта на все по-упоритите слухове за разграбване на активите на КТБ питаме г-н Цветан Василев, където и да се намира: Господин Василев известно ли ви е, че от ваше име и за ваша сметка лицата адвокат Лазар Караделиев, Валери Димитров и Веселин Бушев прехрърлят активи на банката на фирми с неясен произход и собственици.

Използваме отново случая настоятелно и категорично да се обърнем към всички национално отговорни политици да забравят за момент обещанията, които дават и да се опитат да помогнат за решаването на един конретен проблем не само на засегнатите физически и юридически лица в КТБ, а и на евентуалната заплаха за националната финансова стабилност.

Уважаеми господа политици преди да искате нашите гласове би трябвало да спечелите нашето доверие.

Без особено уважение !

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай