ВКС отмени оправдателната присъда на Брендо

ВКС отмени оправдателната присъда на Брендо | StandartNews.com

Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда на сочения за кокаинов крал Евелин Банев - Брендо. Делото се връща за ново разглеждане на Софийския апелативен съд. Върховните магистрати указаха да се отстранят съществени процесуални нарушения, свързани с обвиненията срещу Брендо и балдъзата му Десислава Дишлиева. Наскоро ВКС отмени решението на Софийския градски съд, с което бе прекратено наказателното производство срещу Дишлиева, която е обвинена в пране на 6 млн. лв. от наркотици.

Самият Брендо, съпругата му Моника Добринова и братът на кокаиновия бос Симо Крайчев отговарят пред съда за изпирането на над 21 млн. лева отново от продажба на дрога. На 11 юли миналата година обаче изненадващо всички те бяха оправдани. Преди това градският съд обяви 7,5 години затвор на Банев и тригодишни условни присъди за останалите подсъдими. Процесът се точи от далечната 2007 година. Според прокуратурата групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. В началото на годината се появи информация, че Брендо е напуснал страната и е в неизвестност. Тя обаче категорично бе опровергана от адвокатите му у нас.

Междувременно Банев издаде авторска книга "Съзирам душата на България", която мистериозно се появи в няколко редакции на софийските вестници и телевизии. Банев има 20-годишна осъдителна присъда в Италия, свързана с аферата "Кокаинови крале".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай