Уволниха пиян надзирател в затвор, блъснал и убил 16-годишно момче

Уволниха пиян надзирател в затвор, блъснал и убил 16-годишно момче | StandartNews.com

Във връзка с трагичен инцидент на 30 август 2018 г., при който около 20,30 часа на пътя между селата Ивайло и Сарая в област Пазарджик надзирател от затвора в Пазарджик при пътен инцидент с личен автомобил извън работно време е причинил смъртта на 16-годишно дете, от Министерство на правосъдието заявяват, че министерството е безкомпромисно към подобни инциденти.

Надзирателят незабавно е отстранен от длъжност и срещу него е образувано дисциплинарно производство от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията". Той е задържан от органите на МВР и срещу него се води разследване.

Министерство на правосъдието изказва искрените си съболезнования на близките на починалото дете.

По-рано бе съобщено, че пиян водач на автомобил е предизвикал пътен инцидент, при който е загинал 16-годишен младеж.

Тежкото произшествие е станало снощи на пътя между села Сарая и Ивайло. 46-годишният Г. Д. от село Сарая настигнал с автомобила си „Опел" група младежи с велосипеди. Последвал удар във велосипеда на 16-годишния младеж.

За кратко време на мястото пристигнали автопатрул на сектор „Пътна полиция" и линейка на „Спешна помощ. За съжаление въпреки опитите на медиците на реанимират детето, то е починало.

Полицаите тествали водача с дрегер, като уредът отчел 1.58 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Взета му е и кръвна проба за лабораторен анализ. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик. Г.Д. е задържан в ареста за срок от 24 часа, а срещу него е образувано полицейско производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай