Условна присъда за шофьор, убил дете на улицата

Условна присъда за шофьор, убил дете на улицата | StandartNews.com

На 2 години затвор условно, изтърпяването на наказанието се отлага за 3 години, бе осъден от Старозагорският окръжен съд 35-годишиният шофьор Ариф Й., убил 6-годишно дете в старозагорското с.Паничерево.

Трагичният инидент е станал посред бял ден, на обяд на 6 април тази година в центъра на селото на главната улица, която на практика е част от второкласни път ІІ – 55. Товарен автомобил МАН с прикачено полуремарке, управляван от Ариф Й. е прегазил 6 годишното дете, докато пресичало пътното платно. Момченцето е починало на място.

Подсъдимият се е признал за виновен, изразил е критично отношение към извършеното и делото е приключило по реда на съкратеното съдебно следствие, поясняват снизходителната присъда от Апелативната прокуратура в Пловдив. Иначе Старозагорската окръжна прокуратура е приключила разследването за тежкото пътно произшествие само за два месеца.

Според обвинението Ариф Й. е нарушил няколко члена Закона да движение по пътищата, но е осъден за причиняване смъртта на детето по непредпазливост. Условната присъда подлежи на обжалване или протест пред Апелативния съд в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай