Условна присъда за рома, вдигнал брадва срещу полицай

Условна присъда за рома, вдигнал брадва срещу полицай | StandartNews.com

С условна присъда от 8 месеца се отърва 19-годишният ром Койчо Йорданов, който вдигна брадва срещу полицай в бургаското село Дебелт. За да избегне затвора, той се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. Присъдата е наложена от районния съд в Средец.

Койчо Йорданов заплаши униформен полицай от специализираните сили с брадва, след като бе хванат да пренася незаконни дърва с каруцата си. Екшънът се разигра в около 2 часа след полунощ близо до ромската махала в Дебелт. Койчо се опитал да избяга, но след кратка гонка е хванат на местопрестъплението. Когато разбрал, че не може да се измъкне, той размахал брадвата срещу полицая и заплашил, че ще го заколи. Свидетел на свадата станал горски служител, който пък опитвал да състави акт на крадеца.

Ромът с брадвата се оказа близък роднина на осмокласника, който изнасили 11-годишно дете в училищната тоалетна преди две седмици. Според кметицата на Дебелт двамата са кръвни братя. Изнасилвачът все още се води само заподозрян и срещу него до момента не е повдигнато обвинение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай