Удар в скала уби румънски скиор

Удар в скала уби румънски скиор | StandartNews.com

Нелеп инцидент отне живота на румънски скиор в Пирин планина над курорта Банско. Чужденецът се спускал от горна станция на лифта на връх Тодорка. Незнайно как е напуснал обработената писта, която се спуска към междинна станция. Опитният скиор, който бил добре екипиран, е изхвърчал от трасето и се е забил в скала.

Инцидентът е станал към 13,30 часа в неделя. Веднага на място са пристигнали планински спасители, които дълго време са опитвали да върнат към живота тежко раненият румънец. Правили са му изкуствено дишане и сърдечни масажи. Той обаче загубил съзнание и издъхнал. Получил е тежък удар в главата, най-вероятната причина за смъртта му е черепно-мозъчна травма, но това ще се изясни по време на аутопсията. Тялото е качено на линейка към 15,00 часа, след като криминалисти са извършили оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

„Трагедията е станала на 100-150 метра над междинна станция, не се знае защо е напуснал трасето вляво и се е отклонил встрани преди да последва фаталният удар в скалата.

„Лека му пръст на загиналия. Става въпрос за нещастен случай. Искам да уточня, че инцидентът не е станал на обработените писти, в обхвата на ски зоната няма скали, а информацията от разследващите е, че се е ударил в скала. Бил е добър скиор. Работа на полицията е да разследва случая", сподели Иван Обрейков, маркетинг мениджър на фирмата-концесионер на ски центъра над курорта Банско.

Загиналият румънец е на 45 години. След усилията на планинските спасители да го спасят същото са сторили и качилите се в планината трима медици. За съжаление, без успех. Хеликоптерът край начална станция на лифта в курорта Банско е бил в готовност да излети, но не се е наложило, тъй като румънският скиор издъхнал от травмите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай