Убийцата на детето си остава в ареста

Убийцата на детето си остава в ареста | StandartNews.com

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста 18-годишната майка, удушила бебето си в Стамболийски. Мотивите на магистратите са, че Гергана Благоева може да се укрие, ако бъде пусната на свобода.

За престъплението законът предвижда от 20 години до доживотен затвор без право на помилване, защото жертвата е малолетна, а деянието е извършено с изключителна жестокост. Според обвинението извършеното от майката е тежко умишлено престъпление.

18-годишната уби бебето си в Стамболийски, след като му напъха чорап в устата, а преди това е татуирала името му на ръката си. Това стана ясно днес в Окръжния съд, където се гледаше мярката за неотклонение, обяви в. "Марица". 

Досега не съм била съдена, не знам какво да кажа, заяви в залата Гергана Благоева. Защитата на обвиняемата изтъкна в нейна подкрепа обстоятелството, тя е направила самопризнание. Адвокатът заяви, че няма данни Гергана да е имала умъсъл да умъртви детето.

Поведението й било нелогично, а след като го задушила, тя била направила опит да го съживи. Било ясно, че детето е имало дихателни проблеми. Адвокатът помоли спешно да се направи психо експертиза на младата майка и тя да бъде настанена в заведение, за да може да се лекува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай