Убиецът от Борисовата градина остава в ареста

Убиецът от Борисовата градина остава в ареста | StandartNews.com

Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов през 2015 година в Борисовата градина, остава в ареста. Това реши Софийският градски съд, като отчете, че няма нови доказателства по делото, обяви БНР.

Йоан Матев бе задържан този февруари - почти 20 месеца след смъртта на 15-годишния Георги Игнатов. Ключови се оказаха показанията на брат му Марсел, на когото Йоан е признал непосредствено след убийството, че е убил момчето, за да го ограби.

Марсел тогава посочи на разследващите и ножа, с който се смята, че е било убито детето. Множество косвени доказателства, сочещи отговорността на Йоан мотивираха съда да продължи ареста, въпреки продължителния срок, както и опасността да се укрие заради преобразяването, което буквално той беше предприел след 2 юни 2015 година за задържането му.

Разследването е на финала, каза наблюдаващият прокурор Драгомир Янчев, който е убеден, че с доказателствата, които е събрал, ще успее да докаже вината на Йоан. Ако той бъде осъден, може да получи наказание затвор от 5 до 12 години, защото към момента на извършване на престъплението е бил непълнолетен и ще бъде съден като такъв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай