Цацаров: Версията "клошар" не елиминира другите версии

Цацаров: Версията "клошар" не елиминира другите версии | StandartNews.com

Версията "клошар" не елиминира други основни версии. Това заяви днес в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров след работна среща с ръководството на Окръжна прокуратура, на МВР, Пожарна безопасност, Икономическа полиция по повод пожара в тютюневите складове.

Думата, която Цацаров употреби, е "палеж", за него вече има задържан извършител- 44 годишният Любомир Данчев, самонастанил се на четвъртия етаж в един от складовете. Вече е доказано, че пожарът тръгва от неговата стая.

Разследването тепърва предстои, стана ясно от брифинга. То продължава като следствено дело и се поема от Окръжна следствена служба.

"Още утре експерти от Национална дирекция Пожарна безопасност ще пристигнат на място и заедно с местни специалисти ще се заемат при първа възможност с изготвянето на пожарно-техническата експертиза, която ще е ключът към разследването", каза още главният прокурор.

Ще се проучи първоначалното огнище, начинът на разпространение върху останалите сгради и особено важния въпрос- по-късното запалване на четвъртата сграда, която отстои през улицата от горящото каре.

Цацаров изрази съмнение, че соченият за собственик бивш почетен италиански консул е действително такъв, но това ще се изясни по втората линия на разследването, в която са привлечени и Икономическа полиция и ДАНС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай