Цацаров разкри: Златанов се отметна да свидетелства за 24 часа

Цацаров разкри: Златанов се отметна да свидетелства за 24 часа | StandartNews.com

София. Шефът на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов имал оферта да получи условна присъда, ако "разкаже всичко за начина на въздействие и за източника на всяка "инструкция" в бележника си". Той сам потърсил контакт с прокуратурата с подобно предложение. Златанов обаче преспал и на сутринта адвокатът му съобщил, че се отметнал и се е отказал.

"Заявиха ни, че е готов на всичко - обвинение, съд, затвор, но не и да дава обяснения", разкри в понеделник главният прокурор Сотир Цацаров. "Защо, може би не е толкова трудно да се отговори", коментира Цацаров.

Според него от гледна точка на доказателствения материал бележникът на подсъдимия не е особена важност, понеже Златанов не е обвинен за воденето на записки в бележник, нито за съдържанието на тези записки. "Обвинението е за негови длъжностни нарушения по образуване и движение на преписки в комисията, начин на реакция на сигнали и така - решения, които в значителна степен са се превръщали в бонус или в бариера за проверяваните лица. Това се доказва със самите преписки за конфликт на интереси, приложени по делото, както и със свидетелски показания", коментира още главният прокурор.

Какво заяви главният прокурор за скандала - четете ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай