Цацаров: Няма да се самосезираме по твърденията на Цветан Василев

Цацаров: Няма да се самосезираме по твърденията на Цветан Василев | StandartNews.com

Прокуратурата няма да се самосезира по твърденията на Цветан Василев. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод вчерашното интервю на банкера.

"Всеки има право да решава как да действа. Решил е, че ще действа с такива сюжети, действа с такива сюжети. Това е негово право. Аз не мога да го укоря за това", обясни Цацаров, цитиран от БГНЕС.

Всеки има право да дава интервю, всеки има право и да казва каквото желае в него. "Всеки, дори и лицето, което е обект на искане за екстрадиция, има това право", коментира още той за въпросното интервю на Цветан Василев.

На въпросът дали смята, че прокуратурата може да е станала обект на външно влияние по повод разследването в КТБ, главният прокурор отговори също с въпрос. "Ако Прокуратурата беше станала обект на външно влияние по повод разследването за КТБ, дали след това щеше да се окаже, че картината е толкова трагична по описание на финанси, а не по описание на прокуратурата. Всеки има право да защитава себе си, по нормален начин, както в рамките на наказателния процес, така и пред обществото", посочи той.

Иван Искров е бил предупреден, че управителят на БНБ се разпитва в рамките на наказателното производство, каза Цацаров за това дали може прокуратурата да се самосезира и да провери част от твърденията на банкера.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай