Цацаров: Дяволът се крие в детайлите

Цацаров: Дяволът се крие в детайлите | StandartNews.com

София. "Прокуратурата не е имала каквато и да е друга възможност, освен да не поддържа обвинението срещу Цветан Цветанов след законовите промени". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с оправдаването на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото за подслушването. По повод промените в закона за МВР, приети на 19 юни, заради които прокуратурата не поддържаше обвинението, Цацаров каза, че както винаги става, "дяволът се крие в детайлите".

"На фаза съдебни прения прокуратурата е била достатъчно обективна", заяви още обвинител номер 1. Според него няма възможност при тези обвинения и тази обстановка, описана в обвинителния акт, да бъде търсена отговорност по други точки. "Двамата колеги от Софийската градска прокуратура не са могли да направят нищо друго освен да спазят закона", допълни Цацаров.

Главният прокурор съобщи още, че към Националната следствена служба ще бъде създаден оперативен дежурен център, който да разследва престъпленията по горещите следи. Предвижда се и осигуряване на специализирано техническо и криминалистическо оборудване за този център, което да бъде финансирано по българо-швейцарски проект, който се представя в момента в съдебната палата. На представянето на проекта присъстваха главният секретар на МВР Светозар Лазаров, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и шефът на ДАНС Владимир Писанчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай