Цацаров: Борисов е дал обяснения за наркотрафикантите в парламента

Цацаров: Борисов е дал обяснения за наркотрафикантите в парламента | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов е дал обяснения за думите си за наличие на наркотрафиканти в парламента. Това стана ясно от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров.

Преди дни обвинител номер едно заяви, че проверката, за която ги сезираха относно думи на премиера за наркотрафиканти в парламента ще приключи бързо в рамките на десетина дни. „А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме обяснение от лицето, казало тези думи, а именно – от министър-председателя", заяви Цацаров преди време. „Както казах, ще бъдат снети обяснения от премиера Борисов. Обясненията би следвало, казвам „би следвало", защото не съм се прибирал в кабинета днес от парламента, да бъдат снети днес и най-вероятно са снети, защото ако не ме лъже паметта той беше призован за 11 или 11.30 ч.", каза днес Цацаров.

Проверката на прокуратурата за думите на премиера започна по сигнали, подадени от гражданин, от ГД „Боец" и „Възраждане". Главният прокурор вече изрази мнение, че това не е криминален, а политически проблем и той се прави само, за да се вдига политически шум. БСП също беше призовла главния прокурор да разпита премиера Бойко Борисов за изказването му за депутатите, занимаващи се с наркотрафик и купуване на гласове.

Техният сигнал до главния прокурор бе по повод думите на министър-председателя на България Бойко Борисов „В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик и хора, които са купували гласове и то от затворници". „За ПГ на БСП е недопустимо в Народното събрание да има депутати, замесени с наркотрафик и купуване на гласове", заявиха от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай