Цацаров: Бецова ще внесе обвинителния акт срещу Бисеров

Цацаров: Бецова ще внесе обвинителния акт срещу Бисеров | StandartNews.com

Боряна Бецова не е гнила ябълка, тя е прокурорът, който ще внесе обвинителен акт срещу Христо Бисеров. Това заявява главният прокурор Сотир Цацаров днес. Думите са му разпространени от пресцентъра на прокуратурата по повод проверката, която се извършва на активистите на "Протестна мрежа" - Асен Генов, Антоанета Цонева, Николай Стайков и Константин Павлов относно източниците и размера на техните доходи. Включително и такива, които те, в лично качество, са получили от неправителствени организации, бенефициенти на външно финансиране.

Главният прокурор Сотир Цацаров счита за необходимо да отговори и на въпрос, публикуван в социална мрежа – "Боряна Бецова каква ябълка е?". По начало главният прокурор не възприема асоциирането на българските магистрати с кошница ябълки, нито асоциирането на конкретен прокурор или следовател с този плод. При така наложилото се сравнение, ще следва да се заяви ясно в същия тон:

"Боряна Бецова не е гнила ябълка. Боряна Бецова е прокурор, който съвестно и отговорно изпълнява служебните си задължения. Тя е прокурорът, който ще внесе обвинителен акт срещу бивш народен представител и председател на Правната комисия, по дело с висок обществен интерес и който наблюдава множество други дела", заявява Цацаров.

Главният прокурор заявява категоричната си принципна позиция, че стои зад всеки прокурор и следовател, който изпълнява законовите си задължения и ще реагира по същия начин на всеки опит за неоснователни нападки срещу свои колеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай