Цачева обеща да сложи край на опашките пред Агенцията по вписване

Цачева обеща да сложи край на опашките пред Агенцията по вписване | StandartNews.com

Правосъдният министър Цецка Цачева направи нови проверка в Агенцията по вписванията. Това стана след нов бе сигнал, че там се вихри опашка пред сградата. Цачева покани хората да влязат вътре, но те и отказаха, защото не искали да се тъпчат и им било задушно.

Проблемът е, че в от 10,00 до 15,00. След това няма този наплив на граждани, заяви министърът.  "Това, което в момента обсъждаме е добрата практика в банковите салони – там се дава номер, по реда на пристигането. Като човекът види, например, че той е 72, може по някакъв начин да си уплътни времето. Най-малко да се застане на място, където времето е по-поносимо, с оглед високите температури", обяви още тя, цитирана от "Фокус".

За следващата година трябва да решим въпроса с електронното управление, онлайн подаването , да се облекчи процедурата, самата програма да бъде по-допустима. От информация на граждани при предходната ми внезапна проверка научих, че срещат затруднение при самия програмен продукт, сложно е да се подават документи по този начин, продължи Цачева. 

Има все още едно недоверие, трябва да работим повече за да имат вяра хората в електронния начин на подаване на документи, че няма нищо страшно, ако използваш тази форма на подаване. Разбира се, приемам критиката на гражданите, че процедурата и програмата е сложна. Ще направим всичко възможно, за да се облекчи самата форма на електронното подаване на документи, но това е спасението", каза още тя.

Имам и една препоръка към съответните дружества – да не се разчита на последния възможен срок. Да се организират седмица, две по-рано, защото не би могла нито една административна система да поеме този огромен наплив. Виждам, че гражданите на опашката проявяват търпение. Но след 15,00 часа опашките не са толкова големи и се работи с удължено работно време до 19,00 часа. Работят всички възможно гишета в Агенцията, които са 12, завърши министърът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай