Тръгна делото срещу Гриша Ганчев за ДДС (ОБЗОР)

Тръгна делото срещу  Гриша Ганчев за ДДС (ОБЗОР) | StandartNews.com

Съдът даде ход на новото дело срещу бизнесмена Гриша Ганчев вчера. Това е втори опит да се започне наказателно преследване на бизнесмена, след като миналата година то бе върнато на прокуратурата от съда за прецизиране на обвиненията. Съдиите и съдебните заседатели се съвещаваха дълго дали да се даде ход на заседанията. Защитата пледира искът срещу Ганчев да не бъде групов. Адвокатката на Ганчев пък настоя делото да бъде прекратено заради изтекла давност. Според защитата в новия обвинителен акт не са премахнати предишните грешки. Затова адвокатите поискаха или да се изготви нов, или делото да бъде прекратено.

Ганчев беше обвинен през 2012 г. по три параграфа от Наказателния кодекс. Първото е за ръководител на престъпна група, второто е за подбудител на укриване на ДДС на "Литекс Комерс" АД в размер на 700 хиляди лева, а третото - за заплаха за убийство на бившия директор на НАП Красимир Стефанов.

Стефанов дойде в съдебната зала, за да заяви, че не желае да е страна в процеса и че не е бил заплашван от Ганчев. Делото бе отложено в края на май заради невръчени копия от обвинителния акт на подсъдимите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай