Синът на Златистия остава в ареста

Моята фамилия не ме прави криминална личност и няма да бъда, обяви той в съда

Синът на Златистия остава в ареста | StandartNews.com

Софийският районен съд (СРС) взе мярка задържане под стража за Йордан Златков обвинен за стрелбата преди дни в столичния квартал Лозенец, обяви БГНЕС.

Инцидентът стана на 18 октомври в ранния следобед, малко след 13 часа. От първоначалните данни стана ясно, че рикоширалият куршум се е отклонил към близката сграда. Инцидентът се размина без пострадали хора. Златев е обвинен в квалифицирано хулиганство, за което законът предвижда до 5 години лишаване от свобода. Прокуратурата поиска най-тежката мярка.

Според обвинението той е стрелял с пистолета. Пред репортерите не беше многословен, преди заседанието каза само, че със сигурност иска да се извини на семействата, че ги е стресирал по този начин. „Съжалявам", каза той пред камерите. Пред съда заяви, че не мисли, че е престъпник.

Моята фамилия не ме прави криминална личност, няма и да бъда, каза той. Йордан Златков е син на Злати Златев Златистия. Според адвокатът му Десислава Методиева няма доказателства, че Йордан е стрелял, много неща не са ясни и не са изяснени. „Има разминаване на свидетелите, а още повече, че всички са били пияни. Как дават адекватни показания, според вас?", попита репортерите защитничката в отговор на въпроса, че свидетели посочват именно Златев като стрелеца.

Съдът посочи в мотивите си и обществената опасност, и дързостта на стореното. Изстрелите са в ранния следобед в жилищен квартал, Златев не е отчел близостта на жилищните сгради и това, че някой може да пострада. Марката му не е окончателна и може да се обжалва пред по-горната инстанция – Софийски градски съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай