Шефовете на ДАИ–Плевен с обвинения за изнудване и подкупи

Шефовете на ДАИ–Плевен с обвинения за изнудване и подкупи | StandartNews.com

Специализираното звено между Софийска градска прокуратура и ДАНС обвини длъжностни лица от ДАИ – Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинения са повдигнати на Николай Николов, който е директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" – Плевен, на Георги Мъцин, заместник-директор на регионалната дирекция „Автомобилна администрация" – Плевен и на Илко Илиев, собственик на транспортна фирма. Те са извършили престъпленията в периода юли – октомври 2014 г.

Николов е с три повдигнати обвинения. Едното е за изнудване и злоупотреба със служебно положение, защото е поискал и приел подкуп в размер на 4000 лв. Другото му обвинение е, че е поискал и приел подкуп в размер на 1000 лв. и последното - за незаконно държане на боеприпаси (46 патрона). Деянията са извършени в условията на продължавано престъпление, допълват от обвинението.

Георги Мъцин е обвинен като помагач на Николов при получаване на подкупа от 1000 лв. От друга страна Илко Илиев е обвинен като помагач на Николов при искане и получаване на подкупа от 4000 лв. Второто обвинение на Илиев е за незаконно държане на боеприпаси (14 патрона).

Тримата за задържани за срок от 72 ч., съобщават още от прокуратурата.

Специализираното звено към СГП е поискало от Окръжен съд – Плевен най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай