Шефът на ВАС: Всичко е заради промените в конституцията

Шефът на ВАС: Всичко е заради промените в конституцията | StandartNews.com

Становището на Европейката комисия разбуни духовете по време на заседанието на Висшия съдебен съвет. Кадровиците първо проучиха дали то е официално и изпратено ли е до тях. След като се оказа, че не е, мнозинството отказаха изобщо да го коментират. В хода на заседанието повечето отказаха коментар и се взе решение становището да бъде включено като допълнителна точка. Председателят на ВАС Георги Колев заяви, че за него това е изкуствено поддържане на напрежението и то е заради готвените промени в конституцията. Той добави, че фактите са абсолютно несъстоятелни, не го интересували записите, нито дали са автентични или не.

"Как точно ще проверим фактите, които биха могли да бъдат сюжет за книга. Един човек излага своите твърдения пред друг човек. ЕК би могла да бъде подведена с въпросите. Но, разбира се, трябва да има реакция. На този етап обаче не виждам какво точно дискутираме", коментира Колев.

Калин Калпакчиев и Юлия Ковачева пък се обединиха около становището, че трябва да има план как ще протече проверката, какви факти ще се проверяват, в какъв състав ще бъде комисията и дали не трябва да е специална или да е етичната в разширен състав.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай