СГП протестира, иска по-тежка присъда за Сидеров

СГП протестира, иска по-тежка присъда за Сидеров | StandartNews.com

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски апелативен съд протест срещу определението на Софийски градски съд в частта, в която отказва да увеличи размера на определеното на лидера на Атака Волен Сидеров общо най-тежко наказание с до една втора.

Както "Стандарт" вече писа, по пет дела Сидеров получи две години пробация с регистрация 2 пъти седмично по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и удръжки от заплатата в размер на 25%. 

В протеста пред апелативните съдии се настоява да се измени определението, като определеното наказание пробация за срок от 2 години да бъде увеличено на 3 години пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично за срок до 3 години; задължителни периодични срещи с пробационен служител за 3 години; поправителен труд, който следва да се изпълнява по месторабота на осъдения и да включва удръжки върху трудовото му възнаграждение от 25 на сто в полза на държавата за срок от 2 години, съобщава Дарик.

От държавното обвинение подчертават, че увеличаването на общото най-тежко наказание по реда на чл. 24 от НК* може да бъде извършено само от съда и е недопустимо да се договаря от прокуратурата в споразумение.

*Чл. 24. от Наказателния кодекс: Когато наложените наказания са от един и същ вид, съдът може да увеличи определеното общо най-тежко наказание най-много с една втора, но така увеличеното наказание не може да надминава сбора от отделните наказания, нито максималния размер, предвиден за съответния вид наказание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай