Сарафов: "Костинброд 2" е невъзможен

Сарафов: "Костинброд 2" е невъзможен | StandartNews.com

София. "Костинброд 2" е невъзможен - заради промененото и заради скандала с надтиражните бюлетини законодателство, според което не частна печатница, а БНБ печата бюлетините, заради контрола при транспортирането им, заради уникалния номер, който носи всяка от тях. Това каза заместник- главният прокурор Борислав Сарафов, цитиран от БГНЕС. Той присъства на дискусия, посветена на противодействието на престъпленията срещу избирателните права на гражданите, организирана от Асоциация "Прозрачност без граници".

Сарафов настоя медиите да си сътрудничат с прокуратурата, когато правят разследвания за изборната търговия на гласове.

Неправомерно печатане и съхраняване на надтиражни бюлетини вече е невъзможно, включително и за да се ползват като тапети, каза още той.

Няма печеливши от Костинбродската афера, добави Сарафов, но уточни, че държавното обвинение е понесло удар. "С днешна дата отчитам, че намесата на прокуратурата за предотвратяване на подмяната на вота на гражданите беше използвана срещу нашата институция. Доказателства, събрани от нас, отчитат не обществените очаквания, а преди всичко медийното законодателство. Прокуратурата не е била и няма да бъде политически инженер", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай