Съдят шофьор за смърт на велосипедист

Съдят шофьор за смърт на велосипедист | StandartNews.com

Окръжна прокуратура–Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Р. Бобошевски за причиняване на смърт по непредпазливост на велосипедист. Трагичният инцидент станал на 14 юни 2013 г. в областния център. Обвиняемият управлявал лек автомобил „Шкода". На кръстовището на улиците „Митрополит Борис" и „Братя Миладинови", движейки се по път без предимство, той спрял. От лявата му страна приближавал микробус, чийто водач подал светлинен сигнал, с който заявил намерението си да завие надясно.

Независимо, че микробусът ограничавал видимостта му, обвиняемият завил наляво и ускорил движението си. Зад буса се движел велосипедистът М. С. Шофираната от Бобошевски кола се движела със скорост 19 км./ч. Той предприел спиране на автомобила, но въпреки това последвало ПТП. В резултат на удара тялото на велосипедиста отскочило напред и се прехвърлило през задната част на автомобила, като паднало върху пътната настилка. В резултат на получена тежка черепно-мозъчна травма и настъпилите от нея усложнения след няколко дни велосипедистът починал.

Разпитан в хода на досъдебното производство обвиняемият се ползва от правото си да не дава обяснения. Заявява единствено, че не е извършил посочените нарушения по ЗДвП и няма вина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай