Съдят еротичен фотограф за порнография в интернет

Съдят еротичен фотограф за порнография в интернет | StandartNews.com

Районната прокуратура във Варна предаде на съд фотограф за създаване и разпространение на порнографски материали, съобщиха от обвинението. 

Районната прокуратура във Варна е предала на съд 50-годишния Николай Г., създавал и разпространявал в интернет порнографски материали, с две обвинения. Престъпленията по член 159, ал. 1 и по ал. 2 от НК подсъдимият извършил като продължавано деяние.

50-годишният подсъдим се занимавал с актова фотография от около 10 години. Чрез различни сайтове, в които момичета публикували обяви за фотомодели, той се свързвал с тях. Предлагал им срещу хонорар от 150 – 200 лева да заснемат еротични сесии. Фотосесиите се снимали на плажната ивица във Варна и трябвало да изглеждат все едно са правени от воайор. След получаване на съгласието на фотомоделите да бъдат снимани, фотографът предоставял снимките и видеоматериалите в интернетсайт, където се провеждало класиране. Според натрупания рейтинг подсъдимият получавал заплащане в долари.

В средата на юни 2016 год. в дома на фотографа било извършено претърсване и изземване. От назначената визуално-художествена експертиза на намерените видеофайлове и снимки по делото било установено, че материалите представят открито сексуално поведение, изразяващо се в похотливо показване на половите органи в предизвикателни пози, мастурбация, фелацио и полово сношение.

Подсъдимият е неосъждан, с висше образование и е съдействал за разкриване на обективната истина.

Делото срещу 50-годишния фотограф предстои да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай