Съдят двама от биячите в Асеновград за закана за убийство

Съдят двама от биячите в Асеновград за закана за убийство  | StandartNews.com

Районна прокуратура-Асеновград внесе днес в съда обвинителен акт срещу 11-те лица от ромски произход, задържаниза побоя над деца-гребци в Асеновград на 26 юни.

Яшар С., на 27 г., Исмет Л., на 34 г., Славчо М., на 41 г., Ангел М., 20 г., Васил И., на 19 г., Костадин М., 39 г., Емрал Р., на 28 г., Абдраман А., 24 г., Стефан Д., на 33 г., Асен А., на 40 г., и Джавет Ю., на 32 г. са обвинени в хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и в съучастие.

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за убийство, а Васил И. и Абдраман А. са предадени на съд и за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

30 свидетели са разпитани по делото, извършени са множество разпознавания и експертизи. Първоначално в ареста влязоха деветима от обвиняемите, други двама бяха задържани седмица по-късно в асеновградското село Боянци.

Обвиняемите обжалваха мярката си за неотклонение, двама от тях- баща и син, бяха пуснати с парична гаранция. Останалите и досега са в ареста, тъй като обвинението се внася преди законния двумесечен срок, в който това е допустимо.

По делото са извършени съдебно-медицински експертизи за нанесените телесните повреди. Установено, че две от момчетата от спортния клуб, на 15 г. и на 16 г., са имали нанесени средни телесни повреди. Единият от тях е получил фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлени.

Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи съдебно заседание по делото.

След инцидента през юни следващият летен месец мина в Асеновград под знака на протестите, спорадични прояви имаше и през август. Институциите взеха редица мерки, включително събаряне на незаконни постройки в ромската махала Лозница, но населението е още далеч от успокояване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай