Съдят бизнес дама за половин милион ДДС

Съдят бизнес дама за половин милион ДДС | StandartNews.com

Бизнес дамата от Варна Радослава Недева отива на съд за укриване на близо половин милион лева данъци, съобщиха от прокуратурата. Според обвинителния акт Недева е укрила 481 600 лева данъци като собственик и управител на фирма "Рад билд" ЕООД. Бизнес дамата декларирала неполучени доставки от друга фирма и си приспаднала ДДС.

В началото на 2013 г. 28-годишната варненка регистрирала фирмата си, като само за месец от съществуването си дружеството реализирало значителни обороти. За да намали размера на дължимия ДДС, Недева включила в счетоводната дейност на дружеството неполучени доставки от друга фирма и така упражнила неправомерно правото на данъчен кредит в размер на близо половин милион лева, посочват от прокуратурата.

Недева отразила пет доставки от другата фирма, като последната била за 2,136 млн. лева. Дружеството, от което получавала фиктивните доставки, се водело на безработен мъж от Трявна, който притежавал над 20 фирми. В хода на разследването подсъдимата Недева, която е и осъждана, не дала обяснения. Ако вината й се докаже в съда, тя може да бъде наказана с от 3 до 8 години затвор и конфискация на част или на цялото имущество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай