15:55 ч.

02.10.17

2 мин.

0

1

0

Съдия в пенсия се извини на колегите заради Лозан Панов

от редактор |

Съдия в пенсия се извини на колегите заради Лозан Панов

Слава Богу, че това, което планираха за ВСС не се сбъдна, коментира Сотир Цацаров


Според смесения състав от съдии от Върховния касационен и Върховния административен съд няма нарушение в избора на съдиите в новия Висш съдебен съвет. Петимата магистрати оставиха без уважение жалбата на съдия Методи Лалов, според когото системата за електронно гласуване е ненадеждна, обяви БНР. 

С решението, което е окончателно, падна и последното препятствие пред конституирането в пълен състав на следващия съдебен кадрови орган. Новите 22-ма членове ще встъпят в длъжност официално утре.

На последното си заседание Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не избра временен ръководител на Софийския градски съд на мястото на подалия оставка Калоян Топалов. Така до конституирането на новия състав на колегията съдът остава без оперативно ръководство.

Вместо това съдебните кадровици си благодариха за работата и наградиха със "Златен знак - първа степен" единствената от тях, която напуска системата, защото се пенсионира - Светла Петкова. При получаване на букет с цветя тя се извини на цялата съдебна система, че е била един от предложилите за издигане на Лозан Панов за председател на ВКС.


Надявам се той да поправи поведението си и да работи по-добре с новия състав, каза още Петкова.


Новият съдебен кадрови орган встъпва в длъжност утре. Главният прокурор Сотир Цацаров, който с Панов и с председателя на ВАС Георги Колев ще работи и с новите 22-ма от съдебното правителство, призна - и за скандали, и за грешки, и за външна намеса и пожел: "
Важното е в този съвет да се работи за обществото и магистратите, да се преодолеят всякакви личностни противоречия, да се работи конструктивно. Да не се повтарят грешките. Ако ги повторим, значи не сме научили нищо. 


Цацаров призна, че заради скандалите отиващият си Висш съдебен съвет често е оставял впечатлението, че не работи: "Не малка част от тези скандали - трябва да си го кажем съвсем ясно, бяха инспирирани външно от хора, които не са на парламентарните банки, но си мислят, че са в редиците на политическия живот и които умело ги подсказаха. Конкретно не говоря за никой. Слава Богу, това, което те мислеха и това, което планираха, не се сбъдна".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:52 · 03.10.2017
Народа със сигурност иска да се закрие тази съдебна власт и новите магистрати да се избират по нови правила , да имат рейтинг определен от народа а не от тях самите , да могат да бъдат сменяни, да нямат имунитет , да минават на полиграф всяка година , а Цацаров и компания да носят и лична материална отговорност когато заради тяхна некадърност осъдят България в Срасбург Защото засега няма некадърни прокурори и съдии , а пък нямаме изобщо качествено правораздаване ! Такива наглеци явно системата ги създава .
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент