Съдът гледа мярката на арестуваната за подкуп Иванчева

Съдът гледа мярката на арестуваната за подкуп Иванчева | StandartNews.com

Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа мярката на кмета на район "Младост" - Десислава Иванчева. На 17 април тя беше задържана пред Спортната палата в София с крупната сума от 70 000 евро.

Според прокуратурата, те са първата вноска от поискан подкуп. Първата съдебна инстанция остави в ареста Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров. Защитниците им обжалват това решение.

На предишното заседание, което продължи повече от 5 часа, Десислава Иванчева и съучастниците й бяха задържани за постоянно. Мотивите на магистратите бяха, че има достатъчно доказателства, че са извършили престъплението – получаване на подкуп в особено големи размери.

Според съда, има опасност тримата да извършат ново престъпление или да се укрият. Иванчева беше въведена в зала номер 5 с белезници и под засилена полицейска охрана. Тогава тя заяви, че арестът й е част от сценарий, чиято цел е отстраняването й.

Иванчева твърди още, че парите са били подхвърлени, а зад сигнала срещу нея стои фирмата "Ваклин Груп". От дружеството обаче отрекоха. Посредникът по сделката Петко Дюлгеров е признал вината си и най-вероятно прокуратура ще поиска по-лека мярка за него.

Според адвоката на Иванчева – Марин Марковски, държавното обвинение не разполага с далновидни доказателства и няма причина клиентката му да остава в ареста.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха арестувани на 17 април до служебната си кола, заради получаване на подкуп от 70 хиляди евро. Според обвинението, той е бил част от поискана сума от половин милион евро за издаване на разрешение за строеж. Протест в защита на Десислава Иванчева е организиран днес пред спецсъда в 18 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай